Υγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συνταγή κέικ σε φόρμα

Πώς να φτιάξετε μια συνταγή για κέικ σε φόρμα;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Πρώτα απ ‘όλα, για τη ζύμη του κέικ, βάζετε τα αυγά και τη ζάχαρη κρυσταλλική σε ένα μπολ και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσει και να αφρίσει.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια που κοσκινίσαμε πριν και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  4. Αλείφουμε τη φόρμα μας με βούτυρο. Ρίχνουμε το γουδί του κέικ που ετοιμάσαμε στη φόρμα μας.
  5. Αφήνουμε το κέικ μας στη φόρμα να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά στο φούρνο στη ρύθμιση χωρίς ανεμιστήρα, όπου το ζεστάναμε στους 170 βαθμούς.
  6. Βγάζουμε το ψημένο κέικ από το φούρνο και αφού βγει η πρώτη θερμοκρασία του κέικ, το αναποδογυρίζουμε σε κατάλληλη πιατέλα σερβιρίσματος και το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Αφού κρυώσει τελείως το κέικ, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Καλή όρεξη σε όσους θα δοκιμάσουν το κέικ μας, το οποίο μπορείτε να ετοιμάσετε σε οποιαδήποτε φόρμα για κέικ!

Συνταγή για κέικ σε καλούπια με φωτογραφία

Συνταγή κέικ σε φόρμαΣυνταγή κέικ σε φόρμα
Συνταγή κέικ σε φόρμαΣυνταγή κέικ σε φόρμα
Συνταγή κέικ σε φόρμαΣυνταγή κέικ σε φόρμα
Συνταγή κέικ σε φόρμαΣυνταγή κέικ σε φόρμα
Συνταγή κέικ σε φόρμαΣυνταγή κέικ σε φόρμα
Συνταγή κέικ σε φόρμαΣυνταγή κέικ σε φόρμα

Πώς να αφαιρέσετε το κέικ από τη φόρμα; Συμβουλές

  • Όταν φτιάχνετε ένα κέικ σε φόρμα για κέικ, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι το κουρκούτι του κέικ δεν είναι πολύ ρευστό, ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε το ψημένο κέικ από τη φόρμα χωρίς να το διασκορπίσετε.
  • Όταν το φτιάχνεις με τις μετρήσεις της συνταγής γίνεται γουδί τέλειας σύστασης. Ωστόσο, το είδος του αλευριού που χρησιμοποιείτε είναι επίσης πολύ σημαντικό, είναι χρήσιμο να το προσθέτετε ελεγχόμενα.
  • Πριν ρίξετε το γουδί στη φόρμα, μπορείτε να αλείψετε τη φόρμα με βούτυρο ή μαργαρίνη. Αν θέλετε μπορείτε να το αλευρώσετε και για εγγύηση.
  • Το κέικ που δεν έχει ψηθεί πλήρως θα κολλήσει επίσης στη φόρμα. Αφού βεβαιωθείτε ότι το κέικ έχει ψηθεί πλήρως, πρέπει να το βγάλετε από το φούρνο.
  • Τέλος, μπορείτε να γυρίσετε το κέικ, του οποίου ο ατμός βγαίνει πρώτα από τον φούρνο, στην πιατέλα σερβιρίσματος μετά από 5 λεπτά.
  • Εάν το καλούπι που χρησιμοποιείτε για την παρασκευή κέικ μούχλας είναι από τεφλόν ή γρανίτη, θα κάνει τη δουλειά σας πολύ πιο εύκολη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα για κέικ σιλικόνης από μια καλή μάρκα.

Mold Cake Συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε

  • Μπορείτε να δοκιμάσετε το δίχρωμο κέικ, το οποίο είναι το αγαπημένο των λάτρεις των μούχλας με την κλασική του εμφάνιση, στη δική σας κουζίνα.
  • Η συνταγή για κέικ ταχίνι, που αρέσει σε όσους αναζητούν διαφορετικές γεύσεις, είναι μια από τις νόστιμες συνταγές που παρασκευάζονται με καλούπια.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button