Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Νόστιμη πίτσα στην πέτρα

Πώς να φτιάξετε νόστιμη πίτσα σε πέτρα;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Για τη ζύμη, όλα τα υλικά μπαίνουν σε ένα μπολ και προσθέτοντας ελεγχόμενα νερό, ετοιμάζεται μια ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι (μπορεί να μην χρειάζεται όλο το νερό). Σκεπάζετε τη ζύμη ή τη βάζετε σε πλαστική σακούλα και την αφήνετε στο ψυγείο, την αφήνω 8 ώρες, μπορείτε να την ξεκουράζετε 2-3 ώρες, όσο ξεκουράζεται η ζύμη τόσο καλύτερη θα είναι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη και τη σκεπάζουμε με ένα υγρό πανί και περιμένουμε να ζυμωθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1-1,5 ώρα. Τοποθετούμε το κουκούτσι της πίτσας στο σύρμα του φούρνου και το ζεσταίνουμε για 1 ώρα στην υψηλότερη θερμοκρασία του φούρνου.
Όλα τα υλικά για τη σάλτσα μπαίνουν στο τηγάνι και μαγειρεύονται σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Ετοιμάστε τα υλικά της πίτσας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε πάνω της όπως θέλετε. Η ζύμη που έχει υποστεί ζύμωση απλώνεται αραιά με σιμιγδάλι στο έδαφος (το χρησιμοποιείτε άφθονο για να μην κολλάει) με τη βοήθεια του χεριού ή με τον πλάστη. Αρχικά απλώνετε δύο κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα και προσθέτετε τα υλικά που έχετε ετοιμάσει, προσθέτετε το τυρί ομοιόμορφα στην επάνω στρώση. Παίρνετε την πίτσα στο φτυάρι της πίτσας και την τοποθετείτε στο κουκούτσι και μαγειρεύετε τις πίτσες για 11-12 λεπτά (μπορεί να είναι 1-2 λεπτά περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τη θερμοκρασία της πέτρας) μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και ο πάτος, χωρίς να τις μαλακώσουν. τη θερμοκρασία του φούρνου. Καλή όρεξη.
Αν θέλετε να γευτείτε τη γεύση του πέτρινου φούρνου στο σπίτι, σας προτείνω την πέτρα ψησίματος, μπορώ να πω ότι είναι από τις πιο όμορφες συσκευές που έχω αγοράσει για την κουζίνα μου. Ρολό, κεφτεδάκια, λαχματσούν, πίτα ήταν νόστιμα σαν να ήταν ψημένα σε πραγματικό πέτρινο φούρνο.

Συνταγή νόστιμη πίτσα σε πέτρα με φωτογραφία

Yummy Pizza On The Stone 1 Yummy Pizza on the Stone 2 Yummy Pizza on the Stone 3 Νόστιμη πίτσα στην πέτρα 4 Νόστιμη πίτσα στην πέτρα 5 Yummy Pizza on the Stone 6 Yummy Pizza On The Stone 8 Yummy Pizza On The Stone 8 Νόστιμη πίτσα στην πέτρα 9

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button