Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μηλόπιτα από Ζύμη Μπακλαβά

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για τάρτα μήλου από ζύμη μπακλαβά;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Γεια σας φίλοι;

  1. Αρχικά τρίβουμε τα μήλα μας σε ένα τηγάνι.
  2. Προσθέτουμε κρυσταλλική ζάχαρη, κανέλα και μεγάλα καρύδια, μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν τα μήλα το ζουμί τους και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Έπειτα λιώνουμε το στερεό λάδι μας και το προσθέτουμε στο γύψο και ανακατεύουμε. Παίρνουμε το εσωτερικό κονίαμα ψύξης.
  4. Στρώνουμε στον πάγκο 1 φύλλο φύλλου μπακλαβά. Θα κάνουμε 3 στρώσεις και θα εφαρμόσουμε το μείγμα λαδιού ανάμεσα σε κάθε στρώση, όχι μόνο στην επάνω στρώση.
  5. Αφού λαδωθεί κάθε στρώση, απλώνουμε την τάρτα μήλου μας στα τρία πιο μακριά μέρη της πάνω στρώσης και την τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.
  6. Κόβουμε τα ρολά που έχουμε τυλίξει στο επιθυμητό σχήμα χωρίς να τα πιέσουμε πολύ και τα αραδιάζουμε στο ταψί μας που έχουμε λαδώσει χαρτί.
  7. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το εσωτερικό μας γουδί. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς.
  8. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Αφού βγει η πρώτη θερμοκρασία των τάρτων μας από το φούρνο, κοσκινίζουμε πάνω τους ζάχαρη άχνη και τις αραδιάζουμε στην πιατέλα μας.
    Καλή τύχη σε όσους το κάνουν.

Συνταγή τάρτας μήλου από ζαχαροπλαστείο μπακλαβά με φωτογραφία

Μηλόπιτα από Ζύμη Μπακλαβά
Μηλόπιτα από Ζύμη Μπακλαβά
Μηλόπιτα από Ζύμη Μπακλαβά
Μηλόπιτα από Ζύμη Μπακλαβά
Μηλόπιτα από Ζύμη Μπακλαβά
Μηλόπιτα από Ζύμη Μπακλαβά

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button