Εύκολες συνταγέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκότα

Ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας

Πώς να φτιάξετε ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Γεια σας παιδιά, εδώ είναι η πρώτη μου συνταγή. Ελπίζω να γράψω περισσότερες συνταγές και να τις μοιραστώ μαζί σας ????
Όπως γνωρίζετε, όλοι αγαπάμε να τρώμε ζυμαρικά και ρύζι. Κάποιοι από εμάς προτιμούν να το τρώνε με κέτσαπ και μαγιονέζα, ενώ κάποιοι από εμάς προτιμούν να το τρώνε με σάλτσες. Δεν έχω χρησιμοποιήσει κέτσαπ και μαγιονέζα στα ζυμαρικά μου εδώ και πολύ καιρό. Νομίζω ότι η παρασκευή σάλτσας είναι καλύτερη και πιο υγιεινή. ???? Τέλος πάντων, ας περάσουμε στη συνταγή μας.

Βράζουμε τα ζυμαρικά κανονικά με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Στη συνέχεια τα περνάμε από σουρωτήρι και φιλτράρουμε το νερό. (Δεν τηγανίζω ξανά τα βρασμένα ζυμαρικά στο λάδι. Γιατί δεν μου αρέσουν πολύ, αλλά αν θέλετε μπορείτε να τα τηγανίσετε στο λάδι για ένα-δυο λεπτά)
Βάλτε τον πελτέ ντομάτας και πιπεριάς σε ένα μπολ, προσθέστε νερό και φτιάξτε μια σάλτσα.
Παίρνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, μετά ρίχνουμε πάνω τις πιπεριές και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ντοματοπελτέ που ετοιμάσαμε πάνω στις πιπεριές και τα κρεμμύδια που ψήσαμε. Μετά από λίγο βράσιμο προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το νερό πάνω από τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε την κονσέρβα καλαμποκιού και την ανακατεύουμε.
Τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Καλή όρεξη ????

Σημείωση: Χρησιμοποίησα μια κατσαρόλα όταν έφτιαχνα τη σάλτσα, πιτσιλίζει στο μάτι της κουζίνας καθώς βγάζει φουσκάλες. Αν θέλετε, μπορείτε να το φτιάξετε σε κατσαρόλα και να περιχύσετε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά.

Συνταγή ζυμαρικών με σάλτσα ντομάτας με φωτογραφία

Ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button